info@vincentbotella.nl

voor persoonlijk contact: 06 - 16274392

Praktisch

Alles vindt plaats in overleg, dus ook alle zaken die hieronder worden genoemd. Ik som hier gewoon op hoe het in de praktijk vrijwel altijd gaat.

  • De massages vinden in principe naakt plaats. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om (voorlopig) bepaalde kledingstukken – zoals slip, bh of sokken – aan te houden.
  • Bij de massages maak ik gebruik van een reukloze massageolie die na verloop van tijd intrekt. De olie is gemakkelijk met water afwasbaar of met een handdoek afneembaar. Maar houd er rekening mee dat je haar wel vet kan worden en ook dat je huid enigszins vettig zal zijn na afloop. Ik heb overigens geen douche in de studio waar de massages plaatsvinden.
  • Je ligt op een zachte deken, maar sommigen vinden het prettig om een eigen, grote handdoek mee te nemen.
  • Plan een rustige avond na de massage, zodat je kunt integreren.
  • Menstruatie hoeft geen bezwaar te zijn voor een massage, maar dat is ook persoonlijk. Als je het prettiger vindt om gemasseerd te worden wanneer je niet menstrueert, plan de afspraken dan om je maandelijkse cyclus heen.
  • Meestal vindt er een telefonisch kennismakingsgesprek plaats, voorafgaand aan de eerste massage. Soms vindt dat gesprek plaats in de studio zelf. Dat hangt af van wat je zelf prettig vindt. Hoe dan ook, vind ik zelf een kennismakingsgesprek belangrijk.
  • Er is altijd de mogelijkheid tot wat ik nazorg noem. Dat wil zeggen, ik ben in de weken tussen de afspraken door altijd beschikbaar voor kosteloze telefonische afspraken, mocht je tegen sterke negatieve gevoelens aanlopen waar je zelf niet uitkomt. Dit kan ook fijn zijn als je iemand bent die altijd even tijd nodig heeft om een ervaring te verwerken en onder woorden te brengen.