info@vincentbotella.nl

voor persoonlijk contact: 06 - 16274392

Waarom nazorg?

De sessies zelf verlopen heel rustig. Maar in de dagen na een sessie kunnen er - maar dat hoeft niet per se - heel zware gevoelens opkomen, tezamen met spontane lichamelijke reacties. Bijvoorbeeld pulsaties op vreemde plekken, pijnen, verkrampingen, gevoelloosheid, enz., maar ook angsten, boosheid of verwarring. Dat is de realiteit van trauma. Het zijn oude reacties die, omdat ze vaak diep zijn weggestopt, vertraagd opkomen wanneer je de relatie met je lichaam en je gevoelsleven aan het herdefiniëren bent. Als je deze massages bij mij ondergaat, is het belangrijk dat je enige vaardigheid hebt om deze reacties te herkennen voor wat ze zijn: oude patronen die (soms fel) opvlammen en vervolgens je stemming en gedachten overnemen. En vervolgens dat je ermee kunt zijn. Daar kan ik je ook bij helpen.

De vormen van qi gong, yoga, adem- en meditatiewerk die ik voorafgaand aan de massage in overleg bied, zijn op dat moment zelf bedoeld om je bewustzijn dieper in je lichaam te laten zinken. Maar tegelijktertijd vormen ze ook een training. Het zijn basisvaardigheden die je thuis kunt toepassen, op moeilijke momenten, maar ook als een soort psycho-energetisch 'onderhoud' voor jezelf dat je regelmatig doet. En misschien heb je zelf al lang een routine van dergelijke oefeningen.

Ik bied ook nazorg in de zin dat ik beschikbaar ben voor kosteloze telefonische afspraken wanneer je geconfronteerd wordt met onverwacht heftige gevoelens op psychisch of lichamelijk vlak. Alle gevoelens en gedachten mogen er zijn in deze nazorggesprekken, en natuurlijk tijdens de sessies zelf. Ik kan je daarin rust, ruimte en helderheid bieden. Daarnaast kan ik je eventueel ingesproken oefeningen toesturen of we kunnen bij een volgende afspraak extra aandacht besteden aan wat er los kwam en hoe je daarin het beste jezelf naar integratie daarvan kunt begeleiden.